Читання пам’яті

    Літературні читання «Є пам'ять, якій не буде кінця» для учнів 5-10 класів, пройшли в шкільній бібліотеці Лубенської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10. Вони були приурочені до Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги над нацизмом у Європі. Біля тематичної виставки, підібраної бібліотекарем Ричкою С.А., учні зачитали рядки художньої прози, поезії, творів епістолярного жанру, які нагадали героїзм і жертовність простих солдатів-захисників рідної землі, страждання мирного населення в роки Другої світової війни, звернули увагу на приклади самарянської любові до ближніх, які зробили можливим примирення у Європі.

    З особливою майстерністю та драматизмом Аліна Васюченко (10 клас, учитель Мальована М.В.) прочитала новелу О. Довженка «Мати». Щиро, лірично прозвучала у виконанні Вікторії Ляшенко (7 клас, учитель Брекало Н.М.) поезія К.  Симонова «Чекай мене – я повернусь». Анастасія Іванова (7 клас, учитель Брекало Н.М.) зворушливо прочитала уривок з оповідання О. Довженка «Воля до життя». Утвердженням того, що християнські, загальнолюдські цінності є запорукою майбутнього миру, прозвучали рядки з листа колишньої остарбайтерки з Лубенщини Катерини Михайлівни Обмок «Мій єдиний братик – Ельмар», які зачитав Олександр Бойко (8 клас, учитель Бедрик Л.І.)

    Завершилися читання поезією В. Симоненка у виконанні Дарини Шумейко (6 клас, учитель Бедрик Л.І.)

    Свідчення того, що почуте нікого не залишило байдужим, став безпосередній обмін щирими враженнями, якими поділилися учасники та слухачі.